Ανακοίνωση 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Εταιρείας Μελέτης Νοσημάτων Κατώτερου Γεννητικού συστήματος (ΕΚΓΕ)

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΓΕ

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης των Παθήσεων του Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος της Γυναίκας (ΕΚΓΕ), που θα διεξαχθεί 22, 23 και 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η καλύτερη θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση των γιατρών στην αντιμετώπιση των παθήσεων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας.

Προκειμένου να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για την καθημερινή μας κλινική πράξη, όσον αφορά το θεωρητικό μέρος όλες οι συνεδρίες θα είναι διαδραστικές και θα περιλαμβάνουν:

a. Παρουσίαση του διαγνωστικού – θεραπευτικού προβλήματος

b. Ερωτήσεις του συντονιστή προς ομάδα εξειδικευμένων γιατρών

c. Συζήτηση με το κοινό

Η θεματολογία του συνεδρίου αναφέρεται  αναλυτικά παρακάτω.

Για την καλύτερη πρακτική εκπαίδευση των ιατρών σε χειρουργικές τεχνικές, θα γίνουν δύο πρακτικά σεμινάρια (Ηands on)  στην οποία ο εκπαιδευόμενος θα καθοδηγείται από εξειδικευμένους γιατρούς, για την εφαρμογή της χειρουργικής τεχνικής σε προπλάσματα.

• Πρακτικό Σεμινάριο Κολποσκόπησης στις τεχνικές LEEP, Laser.

• Πρακτικό φροντιστήριο “Σεξουαλική Δυσλειτουργία στην Εμμηνόπαυση” με πρακτική άσκηση στην εφαρμογή Fractional Lasers σε κόλπο και αιδοίο.

Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου, θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης και για τα σεμινάρια πρακτικής άσκησης. Ελπίζουμε και αυτό το συνέδριο της ΕΚΓΕ, αναβαθμισμένο πλέον με τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, να συμβάλλει στην εκπαίδευση όλων μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής
Αλέξανδρος Μορτάκης

Online εγγραφές