Πως να ξεγελάσεις το χρόνο

  • Αφιέρωσε χρόνο στους φίλους σου.

Οι φιλίες κάνουν καλό στη ψυχική μας ισορροπία. Ο χρόνος που περνάς κάνοντας πράγματα με παρέα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο προσδόκιμο ζωής σου ακόμα και σε σχέση με το που μένεις , που δουλεύεις και αν έχεις ή οχι σύντροφο.

  • Κάνε κάτι δημιουργικό

Βάλε την τέχνη στη ζωή σου και θα είσαι πιο ευτυχισμένος, θα σκέφτεσαι καθαρότερα και θα έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Αν έχεις ανάγκη από ιδέες, σκέψου την υποκριτική. Άτομα που τους ζητήθηκε να επιλέξουν μία καλλιτεχνική δραστηριότητα είπαν πως η υποκριτική τους φόβιζε λιγότερο συγκριτικά με το τραγούδι ή τη ζωγραφική.

  • Μη βάφεσαι πολύ

Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες συνήθως βάφονται περισσότερο από όσο το έχουν ανάγκη, ειδικά όταν θέλουν να είναι γοητευτικές. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι να δείχνουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους.

  • Κάνε γυμναστική

Δε χρειάζεται να ξεκινήσεις κάποιο καινούργιο άθλημα. Μπορείς απλά να ασχοληθείς με τον κήπο ή να περπατήσεις στη γειτονιά. Στόχευσε στις 2.5 ώρες αεροβικής άσκησης την εβδομάδα. Προσπάθησε να γυμνάσεις τους μύες σου κάνοντας μερικά καθίσματα ή κάμψεις. Θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα, να δείχνεις καλύτερα, αλλά και να σκέφτεσαι καλύτερα. Η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του διαβήτη, της υπέρτασης και των καρδιοπαθειών. Πρέπει, ωστόσο, να συμβουλευτείς πρώτα το γιατρό σου για το είδος της γυμναστικής που θα κάνεις.

  • Βάλε αντηλιακό

Όχι, το μαύρισμα δε θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη. Κάθε άλλο. Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί το 90% των βλαβών στο δέρμα, δηλαδή τις ρυτίδες, τη χαλάρωση, τις πανάδες. Επίσης, το αντηλιακό προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τον καρκίνο του δέρματος.

  • Μάθε κάτι καινούργιο

Συνέχισε να προκαλείς τον εαυτό σου για να κρατήσεις το μυαλό σου σε εγρήγορση. Ακόμα καλύτερα, διάλεξε μια δραστηριότητα που θα περιλαμβάνει και το σώμα σου. Ο χορός είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, καθώς συνδυάζει τη γυμναστική με την κοινωνικοποίηση, δύο πράγματα που σε κρατάνε νέο στο σώμα και τη ψυχή.

  • Φρόντισε τα δόντια σου

Αν δεν περιποιείσαι σωστά τα δόντια σου με τακτικό βούρτσισμα, χρήση νήματος και επισκέψεις στον οδοντίατρο, μεγαλώνοντας θα αντιμετωπίσεις προβλήματα.

  • Μην καπνίζεις

Πέρα από τις σοβαρές του επιπτώσεις στην υγεία, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και όχι μόνο, καθώς επηρεάζει την αιμάτωσή του.

Πηγή: webmd.com