Τι πιθανότητες έχετε να κολλήσετε κονδυλώματα από έναν σύντροφο και πώς μπορείτε να μάθετε πότε και από ποιον κολλήσατε;
  • Εάν ο σύντροφός σας έχει τώρα εμφανή κονδυλώματα, είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε (60%-70%) επειδή το ιικό φορτίο που μεταδίδεται σε κάθε σεξουαλική επαφή είναι μεγάλο.
  • Εάν ο σύντροφός σας είχε κονδυλώματα πρόσφατα και δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από τότε που θεραπεύτηκαν, είναι πιθανό να κολλήσετε, επειδή υπάρχουν ακόμη αλλοιώσεις που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Οι αλλοιώσεις αυτές υποχωρούν από μόνες τους σιγά σιγά, συνήθως μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες, αλλά σε μερικές περιπτώσεις παραμένουν επί 2-3 χρόνια.
  • Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να υποτροπιάσει μια παλιά φλεγμονή από HPV και να γίνει κάποιος πάλι μολυσματικός. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς σε ποια χρονική στιγμή. Όμως, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από τη θεραπεία του τελευταίου κονδυλώματος, τόσο λιγότερο μολυσματικός θεωρείται κάποιος.
  • Εάν αυτή τη στιγμή έχει υποτροπιάσει μια παλιά φλεγμονή στον σύντροφό σας και οι αλλοιώσεις που έχει δεν είναι εμφανείς, σας μεταδίδει τη μόλυνση χωρίς κανείς από τους δυο σας να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Από αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε με ακρίβεια πότε και από ποιον κολλήσατε.
Check here English Version
Διαβάστε Επίσης